Reprezentativke BiH danas gostuju na Malti

„A“ reprezentativke Bosne i Hercegovine danas će na stadionu Centenary – Ta’ Qali u 18:30 sati odigrati meč kvalifikacija za EURO 2021. sa Maltom.

Selektorka Samira Hurem ističe da ekipu očekuje zahtjevniji meč od onog sa Izraelom koji je odigran 5. marta u Zenici:

„Utakmica sa Maltom je potpuno drugačija u odnosu na Izrael. Igraćemo na terenu sa plastičnom podlogom. Neće biti dovoljno dati sve od sebe, morat ćemo pružiti i više od toga i tako stvarati šanse. Reprezentacija Malte odlično igra u odbrani i trebat će nam strpljenje i mirnoća u igri. Vjerujem da će naše igračice uspjeti i u ovoj utakmici da osvoje bodove, iako je veoma težak meč iza nas i umor je bio veliki. Dobra stvar je što su sve pozvane igračice spremne za utakmicu“.

Odbrambena igračica Melisa Hasanbegović takođe očekuje težak meč:

„Smatarm da će ovo biti jedna teška utakmica za nas, vjerovatno teža nego kada smo igrale u Sarajevu protiv Malte i pobijedile. Poštujemo ih i znamo kakve kvalitete ima naš sutrašnji protivnik, ali naša očekivanja su da osvojimo 3 boda. Igramo u gostima i biće jako teško, ali nadamo se da ćemo i ovaj put pokazati da smo mi kvalitetniji tim od ekipe Malte“.

BiH i Malta su se do sada sastajale 5 puta. Četiri pobjede je ostvario bh. tim dok je jedan meč završen neriješenim rezultatom. Gol razlika je 7:1 u korist Bosne i Hercegovine.