Davis Cup reprezentacija BiH na prijemu kod gradonačelnika Kasumovića

Zenica će po peti put ugostiti Davis Cup reprezentaciju BiH, 6. i 7. marta u Gradskoj areni Husejin Smajlović, kada će naši teniseri ugostiti selekciju Južne Afrike.

Teniski savez BiH i ove godine je povjerio domaćinstvo Gradu Zenica, jer se pokazalo da Zenica ima odlične uslove za održavanje sportskih manifestacija.

„Moram da se zahvalim našim domaćinima na jako dobrim uslovima za rad i boravak, na nama je da te uslove iskoristimo na najbolji mogući način i da što spremniji dočekamo mečeve“, izjavio je selektor Davis Cup reprezentacije BiH, Zoran Zrnić.

Zoran Zrnić

Zenica će se u petak i subotu ponovo naći u centru zbivanja sportskih dešavanja u BiH.

„Ja sam pet godina bio član Upravnog odbora Teniskog saveza BiH, zato su došli danas da im dam podršku u ime građana. Pozivam sve građane da dođu u što većem broju u Gradsku arenu i podrže naše reprezentativce“, kazao je Fuad Kasumović, gradonačelnik Zenice.

Fuad Kasumović

Za Davis Cup reprezentaciju BiH će nastupiti Damir Džumhur, Mirza Bašić, Nerman Fatić, Tomislav Brkić i kapiten Zoran Zrnić.

„Mogu sa ponosom da kažem da imamo najbolji mogući tim na raspolaganju  i želim ovim putem da  pohvalim momke koji su se na vrijeme javili  na pripreme, čak i dan ranije što svima nama govori da su to momci koji imaju jako dobar odnos prema reprezentaciji“, dodao je Zrnić.

Svi ljubitelji tenisa su pozvani na ovu sportsku manifestaciju, program u petak počinje u 15 sati, a u subotu od 13 sati. Svi mečevi se igraju u Areni Husejin Smajlović. (Azra Dizdar)