Obavještenje za građane: Potpuna obustava saobraćaja u dijelu ulice Bistua Nuova

Obavještavamo građane da će se zbog izvođenja radova na polaganju vodovodne linije Putovići-Radakovo od strane Javno preduzeće „Vodovod i kanalizacija“ d.o.o. Zenica, a zbog bezbjednosti odvijanja saobraćaja i kompleksnih građevinskih radova, izvršiti potpuna obustava saobraćaja u ulici Bistua Nuova na dionici od skretanja za selo Palinoviće do skretanja prema mostu u naselju Dolača.

Prema informacijama dostavljenim od strane Investitora očekuje se da će radovi započeti 04.03.2020. godine, a da će potpuna obustava saobraćaja na navedenoj dionici trajati 45 dana.

Odvijanje javnog linijskog prevoza putnika za Perin Han, Goricu, Tišinu i Mošćanicu će se obavljati alternativnim putnim pravcem na sljedeći način: Ulicom Bistua Nuova do skretanja za selo Gornja Vraca – potom nazad do preduzeća „Termika“ – vezna saobraćajnica – magistralna cesta M17 – most Dolača – Ulica Bistua Nuova. Također, navedeni alternativni putni pravac mogu koristiti i ostala motorna vozila.

NAPOMENA: Na samom početku izvođenja radova na navedenoj dionici, izvršit će se potpuna obustava saobraćaja na cesti za naselje Palinovići (maksimalno jedan dan) dok se ne izvrši polaganje cjevovoda na tom dijelu, a za hitne slučajeve će se postaviti čelična ploča za premoštenje rova i osiguranje automobilskog saobraćaja. Na dionici od skretanja za naselje Gornja Vraca do skretanja za naselje Palinovići saobraćaj će se odvijati putem jedne saobraćajne trake zbog radova za koje se predviđa da će se završiti u roku od 15 dana, nakon čega će se pustiti u promet navedena dionica.