Najbolji teniseri BiH spremni za okršaj sa Južnoafrikancima

Davis cup reprezentacija Bosne i Hercegovine u petak i subotu igra play off meč Prve svjetske grupe Davis Cupa, a protivnik je Južnoafrička Republika. 

Selektor našeg tima Zoran Zrnić je tokom današnje press konferencije istakao da mu je čast što je dio tima koji čine dobri ljudi i najbolji igrači našeg tenisa.

“Igrači su došli na vrijeme, čak su došli i dan ranije što dovoljno govori o njihovom odnosu prema reprezentaciji. Ovdje imamo jako dobre uslove i dovoljno vremena da se prirpemimo za mečeve koji nas očekujum”, kazao je Zrnić.

Selektor je dodao da u timu vlada odlična atmosfera i ako igrači i publika budu na nivou imamo dobre šanse da savladamo blage favorite u ovom meču Južnoafrikance.
Naš najboji igrač Damir Džumhur istakao je da je zadovoljan podlogom u Areni.

“Došli smo fizički spremni i nadam se da ćemo odigrati što je bolje moguće. Svaki meč je jako bitan”, kazao je Džumhur.

Mirza Bašić i Tomislav Brkić najvejrovatnije će igrati dubl meč. U ovom okršaju mnogo su rasterećeniji negu u prethodnom meču.

“Sada kada su tu selektor i Damir na nama je mnogo manji pritisak. Svakako da me raduje da su oni tu i vjerujem ukoliko Tomo i ja budemo igrali dubl da ćemo napraviti dobar rezultat. Prisustvo selektora i Daira posebno je važno jer se ovaj meč igra dva dana, tako da se može desiti da ujutro igramo dubl, a popodne singl, što je nemoguće. Zbog toga je njihovo prisustvo jako bitno”, kazao je Mirza Bašić.

Program u petak počinje u 15 sati, a u subotu od 13 sati. Svi mečevi se igraju u Areni Husejin Smajlović. Naša selekcija je u najjačem sastavu sa Džumhurom, Bašićem i Brkićem, te se nadamo da će i Arena u ovom jako bitnom meču biti ispunjena kao nikad ranije. (Nedžad Glibo)