Sutra žrijeb za Ligu nacija: BiH u trećem šeširu

Redovni 44. Kongres UEFA-e, na kojem će učestvovati delegati svih 55 nacionalnih asocijacija, biće održan 3. marta u Amsterdamu. 

Jedna od glavnih tačaka dnevnog reda je UEFA-in godišnji izvještaj a dan prije Kongresa održaće se i sjednica Izvršnog odbora krovne kuće evropskog fudbala. NS/FS BiH će na Kongresu predstavljati predsjednik Elvedin Begić, potpredsjednik Ivan Beus i generalni sekretar Adnan Džemidžić.

U Kongresnom centru „Beurs van Berlage“, nakon UEFA Kongresa, biće upriličen i žrijeb UEFA Lige nacija za sezonu 2020/21. Delegaciji NS/FS BiH na žrijebu će se priključiti i selektor Duško Bajević.

Žrijeb će početi u 18:00 sati a selekcija BiH je, kroz odličan plasman u prvoj sezoni UEFA Lige nacija (B divizija), obezbijedila da se u drugom izdanju takmiči u Ligi A, u koji se nalaze najbolje evropske reprezentacije.

Naš tim je u trećem šeširu zajedno sa selekcijama Ukrajine, Danske i Švedske. U prvom šeširu su: Portugal, Holandija, Engleska, Švajcarska, u drugom: Belgija, Francuska, Španija, Italija, a u četvrtom šeširu: Hrvatska, Poljska, Njemačka i Island.

Takmičenje u UEFA Ligi nacija počinje u septembru ove godine.