Futsal: Neimari visokim rezultatom nadigrali Lilium

Petu prvenstvenu pobjedu upisao je večeras Malonogometni klub Neimari iz Zenice. U okviru 11. kola Prve futsal lige Federacije BiH pred domaćom publikom slavili su protiv ekipa Lilium iz Doboj Istoka sa 7:2. Poluvrijeme je bilo 2:1 za domaćina.

Ekipa trenera Mersida Burekovića povela je već u prvoj minuti golom Krehmića. Na 2:0 povisio je u 4. minuti Seldin Zatagić. Rezultat prvog dijela bio je 2:1 za Neimari, a pogodak za goste postigao je Spahić u 8 minuti susreta.

U drugom dijelu domaći hakleri zaigrali su puno bolje. U 28 minuti bilo je 3:1 golom Krehmića. Na 4:1 minut kasnije povisio je Salkić. Peti gol postigao je Čajlaković u 31. minuti utakmice. Na 6:1 povisio je najbolji pojedinac na susretu Sulejman Salkić. Igrao se 33 minut. Gosti su smanjili na 6:2 u 39. minuti golom Mustafića. Konačnih 7:2 za Neimari postigao je Salkić u 40. minuti igre.

Bila je ovo peta prvenstvena pobjeda zeničkog ligaša. Neimari su zadržali drugu poziciju na tabeli sa 19 poena. U narednom 12. kolu Neimari gostuju kod Iskre Vrbasu Bugojnu.
(Mirsad Pripoljac)