Radovi na vodovodnoj liniji za naselja Grm i Lokvine

U skladu s Planom investicionih ulaganja, Javno preduzeće „Vodovod i kanalizacija“ Zenica nastavilo je izgradnju nove vodovodne linije za naselja Lokvine i Grm, započetu prošle godine.

“Radi se o novoprojektovanoj vodovodnoj liniji ukupne dužine oko 2.200 metara, od raskrsnice u Čajdrašu prema naseljima Grm i Lokvine”, podsjeća Muamer Babić, upravnik u preduzeću VIK.

“Polaganje nove vodovodne linije usaglašeno je sa dinamikom radova na rekonstrukciji saobraćajnice koja vodi prema naselju Lokvine. Nakon izgradnje 500 metara linije u 2019. godini, u skladu sa planiranim nastavkom izgradnje saobraćajnice započeti su radovi na  izgradnji novih 500 metara vodovodne linije”, kaže Babić.

Muamer Babić

Radove na izgradnji cjevovoda vlastitom mehanizacijom i radnom snagom izvodi preduzeće VIK, a Grad Zenica je obezbijedio potreban vodovodni i građevinski materijal, pri čemu je ukupna vrijednost investicije 597 hiljada maraka.

Izgradnjom kompletne vodovodne linije stvorit će se uslovi za proširenje distributivne gradske mreže na naselja Lokvine i Grm i njihovo priključenje na gradski sistem vodosnabdijevanja. (Šerif Babić)