Većina kapaciteta Tržnice popunjena, još malo slobodnih mjesta

Javno preduzeće Tržnica već tri godine uspješno posluje i vodeće je preduzeće u oblasti pijačne kupovine.

Različite vrste djelatnosti na ovom prostoru svakodnevno obavlja nekoliko stotina građana. Krajem prošle godine raspisan je i javni oglas za rezervaciju prodajnih mjesta koji još uvijek traje.

Na platou gradske pijace, locirano je oko 70 poslovnih prostora i 100 prodajnih boksova, te oko 250 prodajnih tezgi.

“Imamo 11 objekata koji su trenutno slobodni kao i 34 stola i otvorili smo oglas s ciljem da privučemo eventualne nove zakupce. Na pijaci na buvljaku od 400 stolova slobodno je pola i vjerujem da bi naši kapaciteti bili 100 posto iskorišteni da nismo prisiljeni poštovati Zakon o unutrašnjoj trgovini koja nam nalaže da svaki trgovac koji obavlja svoju djelatnost mora biti i registrovan”, ističe Selma Vidimlić, direktorica JP „Tržnica „ Zenica.

Za razliku od ranijih godina nešto je manji broj zakupaca međutim, pojašnjava direktorica, bolju situaciju očekujemo dolaskom ljepših i toplijih dana.

“Zaista smo najpovoljnije mjesto u gradu i to znaju brojni Zeničani koji svakodnevno dolaze na našu tržnicu. Imamo najveći izbor voća, povrća, odjeće i obuće kao i svih ostalih potrebština za kuću , najjeftiniji smo i ono što je najvažnije sve to možete pronaći na jednom mjestu”, objašnjava Selma Vidimlić, direktorica JP „Tržnica „ Zenica.
(Belinda Dorić)