Zenicainfo.ba na treningu Čelika: Odlična atmosfera, najavljena nova pojačanja

Ljubuški, zatim dvadeset dana Antalije, šest odigranih kontrolnih utakmica uz učinak od jedne pobjede, tri remija i dva poraza, kao i dolazak velikog broja igrača, rezime su pripremnog perioda nogometnog kluba Čelik.

Od utorka čelikova ekspedicija je na Bilinom polju. Na treningu vlada radna atmosfera i dobro raspoloženje.

„Po meni je dosta dobro prošao pripremni period. Za sve klubove je problem izgraditi mlade igrače jer budućnost klubova je u mladim igračima. Kako bi povećali konkurenciju u tim doveli smo više mladih nogometaša. Koliko god da ste bogati ne možete opstati samo kupovanjem igrača. U nastavku ću pratiti sve ove mlade igrače i uvrštavati ih u prvi tim“, izjavio je na današnjem treningu Umit Ozat, šef stručnog štaba NK Čelik.

Do početka drugog dijela lige ostalo je još desetak dana. Prema tvrdnjama trenera Umita Ozata narednih dana planiraju dovesti još najmanje dva igrača: stopera i centarfora.

„Tako je. Centarfor ako može može, ako ne može nije toliko ni važan. Dat ću priliku Aganspahiću, tu je i Mahmutović, imamo i Marija Crničkog koji može da igra na sve strane u napadu. Osim toga imamo i igrača koji će otići“, najavio je kompletiranje rostera igrača trener Čelika.

Među posljednjima na Bilino polje je stigao i Elvin Yunuszade iz Azerbejdžana.

Čelik će generalnu probu pred nastavak lige odigrati u subotu na Bilinom polju protiv Borca. Trener Umit Ozat pozvao je navijače da dođu na tribine.

„Ne mogu obećati da ćemo pobjeđivati u svim utakmicama. Mogu obećati da ćemo se u svakoj utakmici boriti do posljednje minute. Bitno je da osvojimo što bolje mjesto na tabeli. Kao drugo, talentovane mlade igrače trebamo pripremiti za reprezentaciju i ekipi donijeti dobit od prihoda“, poručio je Ozat.

Utakmica Čelik-Borac igra se u subotu od 14,30 minuta. Za navijače će biti otvorena zapadna tribina stadiona Bilino polje. (Mirsad Pripoljac)