Podatke o poljoprivrednim gazdinstvima ažurirati do kraja marta

Služba za privredu i upravljanje razvojem u Gradskoj upravi obavijestila je sve poljoprivredne proizvođače da podatke o svojim poljoprivrednim gazdinstvima mogu ažurirati do 31. marta tekuće godine.

Riječ je o redovnoj godišnjoj prijavi biljne i stočarske proizvodnje na već registrovanim ili onim poljoprivrednim gazdinstvima koji se tek trebaju registrovati a na osnovu kojih se prave spiskovi za eventualne poticaje na svim nivoima vlasti.

“Proteklih godina zenički poljoprivrednici najviše su se bavili proizvodnjom mlijeka tako da smo i najveća poticajna sredstva izdvojili tim proizvođačima  a potičemo i biljnu i animalnu proizvodnju te kapitalna ulaganja”, kaže Senada Sejmenović, stručna saradnica za poljoprivredu u Gradskoj upravi.

Senada Sejmenović

Posljednjih godina veći je broj registrovanih obrtnika u poljoprivredi a jedan od razloga zbog čega je to tako, ističe Sejmenović, je i dobar odnos prema tim ljudima te brojni podsticaji kojima smo pokušali ojačati i održati njihov posao.

Obrasci zahtjeva za upis ili prijavu promjene na poljoprivrednom gazdinstvu mogu se preuzeti u Gradskoj upravi svakim radnim danom od 7,30 do 16 sati. (Belinda Dorić)