Danas umjereno do pretežno oblačno vrijeme

Danas se u našoj zemlji očekuje umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Tokom dana povremena i slaba kiša je moguća ponegdje na sjeveru i zapadu Hercegovine. Vjetar slab do umjeren jugozapadni. Najviša dnevna temperatura od 11 do 18 stupnjeva.

Temperature zraka u 07 sati: Bjelašnica 0 stupnjeva, Sokolac 1, Doboj, Jajce i Prijedor 4, Sanski Most i Zenica 5, Ivan Sedlo 6, Banja Luka, Bijeljina i Tuzla 7, Grude, Livno, Široki Brijeg i Trebinje 8, Mostar, Sarajevo, Srebrenica i Zvornik 9, Bugojno i Drvar 10, Gradačac 12, Neum 13, Bihać 16 stupnjeva. Atmosferski tlak je u Sarajevu iznosio 940 milibara, za 2 milibara je niži od normalnog i sporo opada.

Biometeorološke prilike su relativno nepovoljne. Blizina pogoršanja i mjestimično jači jugo, uz osjetnije zatopljenje, uzrokovaće poteškoće hroničnim bolesnicima i meteoropatama. Preporučljivo je umanjiti aktivnosti i slojevito se odjenuti. Moguće su poteškoće poput glavobolje, malaksalosti, dekoncentracije, reumatskih bolova i nesanice. Loši efekti neuobičajenih vremenskih prilika, slabije će biti izraženi u centralnoj i sjeveroistočnoj Bosni.