Crveni križ Zeničanima podijelio maske za zaštitu od zagađenja

Crveni križ Grada Zenica organizovao je danas besplatnu podjelu maski za zaštitu od zagađenog zraka građanima Zenice, a maske je obezbijedio Crveni križ Federacije BiH.

“Svjedoci smo zadnjih mjesec ili dva, velikoj zagađenosti koje je jako šteto, tako da imamo različita upozorenja, a ovo je jedan od koraka da ljudi zaštite svoje zdravlje, ali naravno, moraju slušati i upute ljekara”, istakla je Amila Kovač, sekretarka Crvenog križa Grada Zenica.

Amila Kovač

Podijeljeno je 300 maski koje itekako mogu biti od koristi građanima Zenice, ali kako nam je kazala Kovač, ipak je prioritet slušati savjete ljekara.

“Apelujemo na sve građane da slušaju uputstva koja se daju putem sredstava informisanja, i nadamo se da će podjela ovih maski, značajno zaštititi od negativnih posljedica”, dodala je Kovač.

Podjela maski je prva akcija Crvenog križa Grada Zenica u ovoj godini kada je zagađenje u pitanju, a poručuju nam kako planiraju natavak ovakvih priča, ukoliko to bude potrebno. U isto vrijeme danas, Crveni križ Kaknja, vrši podjelu maski u svome gradu.
(Maid Dizdarević)