Uskoro nastavak radova na izgradnji “Plavog puta”

U Zenici su prošlog mjeseca počeli radovi na izgradnji tzv. “Plavog puta” koji će povezati Hitnu pomoć sa Bulevarom Kulina bana.

Potreba izgradnje ovog puta stara je nekoliko decenija, a potpunim okončanjem ovog projekta značajno će se olakšati pristup vozila Hitne pomoći glavnoj saobraćajnici.

To je ujedno i osnovni cilj projekta “Izgradnja Plavog puta – spoj Hitne pomoći sa Bulevarom Kulina bana”, s obzirom da trenutno vozila Hitne pomoći koriste neadekvatne izlaze na glavnu saobraćajnicu što uveliko utiče na brzinu njihove intervencije odnosno produžava vrijeme intervencije zbog čega najviše trpe najugroženiji pacijenti.

Grad Zenica i JU “Dom zdravlja” Zenica zajedno finansiraju realizaciju projekta, a ukupna vrijednost ugovorenih radova je 116.973,14 KM sa PDV-om.

Dosad su izvršeni pripremni radovi koji su obuhvatili geodetsko obilježavanje i iskolčavanje karakterističnih tačaka neophodnih za izvođenje radova koji se odnose na utvrđivanje osovine kolovoza i trase kanalizacije.

U okviru projekta planirano je i rješavanje odvodnje oborinskih voda ispred Doma zdravlja i iza zgrade Lamele.

Dalji radovi koje izvodi preduzeće “Špic Beton” d.o.o. Zenica, biće nastavljeni po sticanju povoljnih vremenskih uslova.