Održana promocija knjige “Zaim ef. Puška – sa šehadetom na Golom otoku”

Udruženje Baton Zenica organizator je promocije knjige “Zaim ef. Puška – sa šehadetom na Golom otoku”, koja je održana večeras u Velikoj sali Grada Zenica.

Udruženje Baton, promociju knjige organizovalo je u cilju resocijalizacije, edukacije i kulturne afirmacije širokog auditorija Grada Zenice, te očuvanja sjećanje znamenite ličnosti iz historije Bosne i Hercegovine, a autor knjige je sin rahmetli efendije Zaima, Mesud ef. Puška.

“Ovo je projekat na kojem sam radio četiri godine, a potaknut knjigom o bh. alimima, u kojoj nije bilo moga oca Zaima. Tada sam bio pomalo ljut, ali sam shvatio da je moja krivica. Ja sam dužan govoriti o njemu kao njegov sin”, rekao je za naš portal autor knjige.

Gosti i promotori knjige bili su prof. dr. Džemaludin Latić, prof. dr. Enes Durmišević, prof. Mehmedalija Hadžić, prof. hafiz. Zijad Dervić, autor Mesud ef. Puška.

U sklopu promocije knjige turistički vodič Afan Abazović iz Zenice, predstavio je multimedijalnu prezentaciju pod nazivom “Putešestvije po golom otoku, 70. godina poslije”.

Ulaz je bio slobodan, a Velika sala Grada Zenica ispunjena skoro do posljednjeg mjesta.
(Ajna Nikontović)