Pretežno oblačno vrijeme, tokom dana više sunčanih intervala

Danas u jutarnjim satima i prije podne, u centralnim i istočnim područjima pretežno oblačno vrijeme sa mjestimično slabim snijegom ili kišom.

Tokom dana, bez padavina i smanjenje oblačnosti. U ostalim djelovimo sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Po kotlinama i uz riječne tokove sa maglom i niskim oblacima. Vjetar slab, veći dio dana, južni i jugozapadni. Najviša dnevna temperatura od 4 do 10, na jugu od 9 do 14 stupnjeva.

Temperature zraka u 07 sati: Bjelašnica -8 stupnjeva, Drvar -4, Ivan Sedlo i Sokolac -2, Banja Luka, Bihać, Bugojno, Prijedor, Sarajevo i Tuzla 0, Doboj, Grude, Jajce, Livno, Sanski Most, Široki Brijeg, Srebrenica i Zvornik 1, Bijeljina, Trebinje i Zenica 2, Gradačac 3, Mostar 4, Neum 7 stupnjeva. Atmosferski tlak je u Sarajevu iznosio 944 milibara, za 2 milibara je viši od normalnog i sporo raste.

Biometeorološke prilike su povoljne. Mada će preovladavati umjereno strujanje toplijeg zraka, uz relativno visoke temperature, tegobe kod hroničnih bolesnika i meteoropata neće biti suviše izražene. Jutro i veče će biti svježiji, stoga je u ovim periodima neophodno posvetiti više pažnje odijevanju. Također, probleme osjetljivim osobama može uzrokovati mjestimična magla u unutrašnjosti.