Veliko finale: Španija i Hrvatska u borbi za zlato

Arena u Štokholmu danas će biti najgledanije borilište u Evropi. U finalnom meču rukometnog Evropskog prvenstva, snage će odmjeriti dvije fantastične reprezentacije, Španija i Hrvatska.

Španija, aktuelni evropski prvak, reprezentacija je koja je fantastičnu igru pokazala i na ovom Euru. U svojim vitrinama ima mnoga odličja, dva puta prvaci svijeta, brojne srebrene i bronzane medalje, te učešća na skoro svim velikim takmičenjima.

Protivnik joj je Hrvatska, rukometna velesila. Još od svoje samostalnosti konstantni učesnik velikih takmičenja i želi do svoje prve titule prvaka Starog kontinenta. Nakon 2010. godine, danas ponovo imaju priliku boriti se za naslov.

Ove dvije reprezentacije su se već sastale na ovom Evropskom prvenstvu, a rezultat je bio neriješen, 22:22. To bi moglo značiti da će današnji meč biti izjednačen, tvrd, bez puno rizika. Jedno je sigurno, veliki okršaj Furije i Kauboja je pred nama.

Podsjetimo da je sinoć odigrana utakmica za treće mjesto, u kojoj su Norvežani nadigrali Slovence, te sa rezultatom 28:20, osvojili svoju prvu medalju na evropskim prvenstvima.

Finalna utakmica između Španije i Hrvatske igra se danas, u Tele2 Areni u Štokholmu, sa počekom od 16 sati i 30 minuta. (Maid Dizdarević)