Olivera Ćirković predstavila Zeničanima knjige “Ja, Pink Panter”

Srbijanska spisateljica Olivera Ćirković danas je zeničkoj čitalačkoj publici i svim ljubiteljima njene nevjerovatne životne priče, predstavila svoje dvije knjige ispovijesti pod nazivom “Ja, Pink Panter”.

Mnogi posjetioci su imali priliku kupiti knjigu, napraviti sliku, ali i pričati sa spisateljicom, koja je u izuzetno dobrom raspoloženju, imala samo riječi hvale za Zenicu.

“Ja sam zaista oduševljena općenito Bosancima. Ne znam šta me privlači, vjerovatno taj bosanski duh i humor, koji je nezamenjiv. Prvi put sam u Zenici, ljudi su druželjubivi, lep grad, stvarno sam prijatno iznenađena Zeničanima”, istakla je za Zenicainfo.ba Olivera Ćirković.

Knjige “Ja, Pink Panter” su knjige ispovijesti Olivere Ćirković, koja je u jednom periodu života, krenula putem kriminala. Prodaja obara sve rekorde, a kako kaže autorica, do sad je prodala 50 hiljada primjeraka.

Knjiga je nažalost pisana u zatvoru. To su spisi ispisani u zatvoru, koji su kasnije pretočeni u knjigu. Ona nije promocija kriminala, nego karaktera. Dela koja sam ja počinila nikako nisu dobra, i to je jasno”, dodala je Ćirković.

Olivera Ćirković se već dvije godine ističe u javnim nastupima, promoviše knjige i druži se sa ljubiteljima njene priče. U zatvoru je bila punih osam godina, a njena opljačkana vrijednost se procjenjuje na oko 500 miliona dolara. (Maid Dizdarević)