Obilježeno 25 godina postojanja Katoličkog školskog centra Zenica

Dvadeset i pet godina postojanja i djelovanja Katoličkog školskog centra „Sveti Pavao“ Zenica obilježeno je sinoćnjom svečanošću u prepunom amfiteatru ovog centra.

Tim povodom, mnogim štovaocima ove obrazovne ustanove predstavljena je i monografija pod nazivom „Vivat, floreat, crescat, schola nostra“.

Osim za proslavu ove, itekako bitne, godišnjice, koristimo priliku i da se osvrnemo unazad i pogledamo koliko smo do sada postigli, ali i koliko posla nas čeka u budućnosti. Kroz samu monografiju, sve vrijeme provlačimo ideju jednog mozaika. Malim koracima, kamen po kamen stvaramo školu, ali onu školu koju ne čine samo zidovi, nego naši učenici i uposlenici. Stoga, ovu monografiju posvetili smo prvenstveno onom užem krugu ljudi koji su direktno vezani za rad i djelovanje KŠC „Sveti Pavao“ u Zenici“, poručio je za portal Zenicainfo.ba Dražen Kustura, svećenik Vrhbosanske nadbiskupije.

Monografija je urađena na 298 stranica. Glavni i odgovorni urednik iste bio je ravnatelj vlč. Vlatko Rosić, lekturu i korekturu uradila je prof. Nada Abramović, dok su se za likovno –  grafičko oblikovanje pobrinuli prof. Miroslav Šetka i Dragan Ivanković. Predstavljanje monografije, pored vlč. Dražena Kusture, upriličili su i dr. Sandra Bjelan- Guska te mons. Luka Tunjić. (Lamija Pojskić)