Nogometaši Čelika otputovali u Antaliju sa šest novih imena

Nogometaši Čelika danas od 16 sati iz Sarajeva putuju za Tursku gdje će boraviti do 10. februara.

Na spisku trenera Umita Ozata nalazi se 27 igrača. To su: Pavlović, Nurković, Sejmen,  Mešić, Blažević, Ćubara, Vrhovac, Horić, Mahmić, Franjić, Vardo, Grahovac, Bajraktarević,  Salčinović, Žuna, Bjeloš, Perišić, Vujašin, Rešić, Huseinbašić, Musić, Mahmutović,  Aganspahić, Klarić, Keita, Bradji i Drilon.

„Trenutno sam sa svim zadovoljan i dobro je stanje i kada se priključe još dva igrača bit ćemo još jači. Tražimo jednog lijevog beka i ako mognemo dovesti i nekog centrafora“, izjavio je za sportsport.ba, pred polazak za Tursku, Umit Ozat, trener NK Čelik.

Nagomilana dugovanja sudskim putem su odlučili riješiti Okić, Jamak, Dilaver, Dedić,  Pecelj, Brekalo, Isić, Miletić i Raguž, u čiju korist je na kraju presudila prvostepena komisija Fudbalskog saveza ZDK, pa su postali slobodni igrači. Od novih imena na Bilino polje su dosad stigli Franić, Horić, Bjeloš, Klarić, Vujašin, Mešić. Tokom boravka u Antaliji crno -crveni će odigrati pet kontrolnih mečeva.

Zenički premijerligaš će nakon povratka iz Turske, u Zenici odraditi završnu fazu priprema, a sedam dana prije nastavka sezone planirana je i generalka na Bilinom polju protiv banjalučkog Borca. (Mirsad Pripoljac)
Foto: Fena