Ragbi klub Čelik sa 150 članova među najuspješnijim kolektivima u Zenici

Među najuspješnijim sportskim kolektivima u Zenici u protekloj 2019. godini je i Ragbi klub Čelik.

Rad ovog sportskog kolektiva obilježilo je niz projekata. Klub je bio učesnika svih takmičenja iz kalendara Ragbi saveza BiH, kao i regionalne lige sa ekipama iz Hrvatske i Slovenije.

Uz to implentirali su i nekoliko projekata:“ U Formi Sam, A Ti?” instaliranje park za rekreaciju na otvorenom,“Play good – Play Clean„ – edukacija o sprječavanju i prevenciji ovisnosti, i „Sport free plastic „–instalacija kanti za otpatke i edukacija o reciklaži. Smjena generacija odrazila se na rezulate posljednjih sezona. Ali i pored toga Ragbi klub Čelik bio je okosnica svih državnih reprezentacija.

„Protekla godina je bila plodonosna za naš klub. U posljednjoj deceniji najviše posla smo odradili upravo u prošloj godini. Imali smo smjenu generacija ali se ne predajemo. Posebno ističemo posjetu veleposlanika stranih ambasada našem klubu, kao i rad sa najmlađim kategorijama. U tome vidimo budućnost i nećemo odustati“, izjavio je Goran Zovko, predsjednik Ragbi kluba Čelik.

Trenutno Ragbi škola broji više od 150 članova uzrasta od 06 – 16 godina. Najmlađe selekcije ovog kluba učestvovale su na turnirima širom evrope Italiji, Francuskoj, Srbiji, Hrvatskoj, Njemačkoj. Drugi kids festival okupio je preko 500 igrača ragbija od 6 Do 14 godina.

Za naredni treći u maju planiraju još kvalitetniju manifestaciju. Ragbi jeste sport, ali za sve one koji igraju ragbi to je i velika ljubav koja uz entuzijazam drži sve na okupu u Ragbi klubu Čelik. Finansijska podrška je posebna priča koja ih ne sprečava da realizuju niz projekata i da budu među najuspješnijim. (Mirsad Pripoljac)