Vrijeme danas pretežno sunčano

Jutros je u većem dijelu naše zemlje pretežno vedro. Danas će u Bosni i Hercegovini preovladavati sunčano vrijeme. Poslije podne naoblačenje u Krajini. Vjetar u Bosni slab istočni i sjeveroistočni a u Hercegovini slaba do umjerena bura. Dnevna temperatura od -1 do 4, na jugu od 6 do 9 °C.

Temperature zraka u 07 sati (°C): Sokolac -21; Bjelašnica -13; Bugojno, Ivan Sedlo, Sarajevo, Srebrenica -10; Livno -9; Banja Luka, Bihać, Prijedor, Sanski Most, Tuzla, Zenica -8; Bijeljina, Doboj, Široki Brijeg, Zvornik -6; Grude -4; Gradačac, Stolac -3; Mostar 1; Trebinje 2; Neum 4.

Biometeorološke prilike su povoljnije u cijeloj zemlji. U Bosni, nakon mjestimično maglovitog jutra, uz sunčane intervale u drugom dijelu dana i opšta slika će se postepeno popravljati. Tegobe kod osjetljivih osoba neće biti suviše izražene. Sa večernjim satima temperature će ponovo opasti, stoga je preporučljivo posvetiti pažnju prikladnom odijevanju i zaštiti od hladnoće. U Hercegovini sunčanije većim dijelom dana, pri čemu će bura povremeno, u manjoj mjeri, kvariti ugođaj.