Gradonačelnik Kasumović razgovarao s rukovodstvom Udruženja poljoprivrednih proizvođača u ZDK

Gradonačelnik Zenice Fuad Kasumović razgovarao je sa predsjednikom Udruženja poljoprivrednih proizvođača u ZDK Nerminom Marušićem i članom Upravnog odbora Mujom Garanovićem.

Razgovarano je o trenutnim aktivnostima i planovima Udruženja za naredni period.

Poseban fokus je bio na unaprjeđenju organizacije Sajma poljoprivrede i organske proizvodnje i narodnog stvaralaštva “OPENS” te mogućnosti organizacije novog sajma privrede i poljoprivrede.

Predsjednik Udruženja poljoprivrednih proizvođača u ZDK Nermin Marušić zahvalio je Gradskoj upravi i gradonačelniku Kasumoviću na dosadašnjoj podršci radu ovog udruženja.

Gradonačelnik Fuad Kasumović pozdravio je namjeru Udruženja za poboljšanje i proširenje sajma “OPENS”, kao i ideju o organizaciji potpuno novog sajma privrede i poljoprivrede, koji bi bio smješten u Gradskoj areni “Husejin Smajlović” u Zenici.

Gradska uprava Zenica će u okviru svojih mogućnosti podržati realizaciju projekata Udruženja poljoprivrednih proizvođača u ZDK. Bit će nam zadovoljstvo da doprinesemo da 10. jubilarni sajam “OPENS” bude najbolje organizovan dosad“, kazao je gradonačelnik Kasumović.

U znak zahvalnosti za podršku u radu i razvoju udruženja, predsjednik Udruženja Nermin Marušić je gradonačelniku Kasumoviću uručio zahvalnicu.