Organizovan zajednički ručak i podjela paketića za štićenike JU “Dom porodica”

Grad Zenica, JP RTV Zenica, Šerif Konjević i Gradska kafana organizovali su zajednički ručak i poklon paketiće za štićenike javne ustanove „Dom-porodica“.

Zajedničko druženje, ručak i podjela paketića, inicirana je od strane Šerifa Konjevića, koji je želio obradovati štićenike javne ustanove Dom porodica.

„Ja nisam osoba koju treba nagovarati na humanitarne akcije, to radim čitavog života. Kako nastupam u Zenici pitao sam, ali i znam da ovdje ima djece koja su nezbrinuta, pa eto da ih obradujem na neki način poklon paketićima. To je moj gest za koji smatram da nije ništa za mene kao čovjeka koji voli djecu, voli ljude, tako da to nije ništa“, rekao je Šerif Konjević.

RTV Zenica u saradnji sa ovim pjevačem obradovao je djecu iz JU Dom porodica, a prema riječima direktora Nandina Škrbića, ovo je prvi put da neko od pjevača koji nastupa za novu godinu u Zenici inicira ovakvu akciju.

U Javnoj ustanovi Dom porodica sretni su što će njihovi štićenici ponovo imati priliku da osjete sve čari novogodišnjih praznika.

„Tu su sva djeca i vrlo su uzbuđena. Inače, imamo jako dobru saradnju sa JP RTV Zenica, koja se potrudila da prilikom svih manifestacija održanih u Zenici upriliči posjetu glavnih zvijezda“, rekla je Draženka Subašić direktorica JU „Dom porodica“.

 

Investitor i vlasnik „Gradske kafane“, Lulo Seković, naglasio je kako je ponosan i sretan da mogu da ugostim ovakve goste, te izrazio nadu da je ovo početak jedne divne saradnje sa JU Dom-porodica.

Dodajmo da su Grad Zenica i JP RTV Zenica iskoristili su ovu priliku da Šerifu Konjeviću uruče prigodan poklon, bakrorez Čaršijske ili poznatije kao Konjske česme.
(Rešad Šabanović)
FOTO: Taib Bajramović