U Zenici promovisane dvije knjige i CD za slijepa i slabovidna lica

U organizaciji Udruženja roditelja osoba s cerebralnom paralizom i drugim onesposobljenjima „Dlan“ Zenica i Saveza udruženja osoba s cerebralnom paralizom FBiH i u okviru projekta „Pristupačnost za sve“ danas je u Zenici promovirana monografija „Humaniziranje izgrađene okoline“, udžbenik „Okupaciona terapija“, kao i CD Biblioteke za slijepa i slabovidna lica BiH „Inkluzivna praksa“.

O monografiji je govorila recenzentica prof. dr Emira Švraka, kao i autori prof. dr Emir Fejzić i dr. sci. Irma Fejzić. Prisutni su bili i autori udžebnika „Okupaciona terapija“ prof. dr Emira Švraka i doc. dr. Naim Salkić.

„Cilj projekta „Pristupačnost za sve“ je promocija socijalne inkluzije kroz edukaciju porodica osoba s cerebralnom paralizom i drugim teškoćama, a u otklanjanju socijalno-ekonomskih, informaciono-komunikacionih i prostornih barijera. Upravo se u ovim aspektima ogledaju uzroci ostvarivanja pristupačnosti za sve osobe”, kaže predsjednik „Dlana“ Selvedin Dedić.

U okviru projekta, koji traje do maja naredne godine, organizirana je i kampanja za realizaciju adaptacije 15 stanove / kuća članova Saveza – osoba s cerebralnom paralizom.
(Alma Huskić)