Uskoro domovi za porodice stradale u poplavama i klizištima 2014. godine

Program “Oporavak od poplava i klizišta iz maja i augusta mjeseca 2014. godine” kojeg realizuju UNDP-a i ASB uz saradnji sa Gradom Zenica ulazi u završnu fazu.

Podsjećamo, riječ je o jedanaest parcela, koje su u vlasništvu Grada, a koje su uz saglasnost Gradskog vijeća dodijeljene licima koja su izabrana u projektu oporavka od poplava i klizišta iz maja i augusta 2014. godine. Po javnom pozivu raspisanom ugovori su potpisani sa ukupno 34 korisnika. Sve parcele su katastarski i gruntovno upisane na izabrane korisnike.

“Sve korisnike projekta oslobodili smo plaćanja taksi, notarskih obrada, plaćanja geologa i svega što sličnog što bi našim sugrađanima koji su uglavnom u stanju socijalne potrebe, izazvalo velike troškove. Gradnja objekata odvija se planiranom dinamikom. Uporedo sa aktuelnom problematikom rješavamo i probleme koje datiraju unazad desetak godina”, kaže Fuad Kasumović, gradonačelnik Zenice.

Gradonačelnik Kasumović obišao je gradilište u Bistričkoj rijeci, gdje će uskoro svoj krov nad glavom dobiti osam porodica čiji su domovi stradali u poplavama i klizištima 2014. godine.