Organizovana kulturna manifestacija”Konjičani u Zenici”

Udruženje „Baton“ organizovalo je kulturnu manifestaciju pod nazivom „Konjičani u Zenici“, u prostorijama Muzeja grada Zenica.

Povoda za ovu manifestaciju je više, kaže Said Šteta, a to su obilježavanje Dana državnosti Bosne i Hercegovine, zatim godine od gubitka jednog velikog umjetnika Zuku Džumhura, a prvenstveni povod je zbližavanje ljudi kroz gradove.

„Kroz naše promocije „Batonovih priča“, nas veoma srdačno dočekuju širom Bosne i Hercegovine. Ovim smo htjeli razbiti barijere podjeljenosti i razdvojenosti, da se osjećamo lijepo gdje god da smo, a i mi druge ovdje u Zenici da dočekamo, također, lijepo. Ovo večeras je jedan od prvih projekata, a naravno, biće ih još“, rekao je za naš portal Said Šteta, književnik i novinar.

Moderator i voditelj programa bio je Said Šteta. Na večerašnjoj manifestaciji „Konjičani u Zenici“ učestvovali su hor „Sejfullah“ kao najbolji predstavnik Konjica, mr. sci. Benjamin Mušinović, Esad Bajić, Vehid Šišić i Kemal Mahmutefendić.

„Večeras smo se na poziv Udruženja Baton iz Zenice odazvali, da na jedan način predstavimo Konjic i Konjičane u vašem gradu. Predstavit ćemo Konjic kroz slike Vehida Šišića, kroz glasove hora „Sejfullah“, koji je jedan od najreprezentativnijih promotora Konjica, te kroz birane riječi Benjamina Mušinovića i moje malenkosti“, rekao je Esad Bajić. (Ajna Nikontović)