Mladi zenički aktivisti u okviru projekta “Djeluj ekoistično” zasadili sadnice jasena

Uz podršku uprave Grada Zenice, te kao dio projekta Međunarodne organizacije za migracije i Neformalne grupe mladih u Zenici, danas su aktivisti ove grupe na prostoru Babine rijeke u Zenici, zasadili 26 sadnica jasena za aleje.

“Riječ je o projektu „Podrška mladima u lokalnim zajednicama u BiH“, a kroz njega smo mlade osnažili i naučili kako da pišu projekat da bi kroz taj cijeli proces došli i do njegove realizicije, kao što je današnja sadnja sadnica jasena u sklopu projekta „Djeluj ekoistično“, Neformalne grupe mladih Zenica”, navodi Merima Mustafić, lokalni koordinator ispred Međunarodne organizacije za migracije, posebno ističući veliku podršku Grada Zenice u realizaciji njihovog projekta.

“Zasaditi bar jedno drvo veoma je važno, jer drveće je veliki proizvođač kisika, što je za Zenicu posebno važno, zbog postojanja velikog zagađenja zraka, pa nam je ovom sadnjom bila želja uvećati broj drveća i podržati ekologiju u našem gradu”, pojašnjava Elma Karajlić iz Neformalne grupe mladih Zenice. (Vesna Jovanović)