Mošćanica poprima izgled urbane mjesne zajednice

U mjesnoj zajednici Mošćanica u toku su radovi na sanaciji i asfaltiranju dionice glavnog puta, koji prolazi kroz ovu mjesnu zajednicu i to od Društvenog doma do raskrsnice za Regionalnu deponiju.

“Radi se o dionici od 800 metara, a sredstva za ove namjene od oko 120.000 KM obezbijeđena su iz budžeta Grada Zenice i riječ je o rekonstrukciji teško oštećenog puta u proteklim decenijama, kada je vršena eksploatacija rudnika, a sada se prevozi i otpad na obližnju Regionalnu deponiju”, navodi Armin Mujkić, šef Sektora za odnose sa javnošću Grada Zenice, napominjući da se završetak ovih radova, nakon 20-tak dana koliku traju, očekuje tokom sutrašnjeg dana.
“Uz ovo, postojeći Društveni dom, džamiju, sportska igrališta i poligone, te deponiju, mjesna zajednica Mošćanica polako poprima izgled jedne urbane mjesne zajednice”, ističe Mujkić, sa čime se umnogome slažu i njeni mještani, sretni što ubrzo imati saobraćajnicu u upotrebljivom stanju.

“Ovaj put zaista je bio u katastrofalnom stanju, jer su ranije veliki kamioni ovuda vozili ugalj i bio je takav da se više nije mogao ni „krpiti“, zbog čega će svim mještanima ovog kraja ova putna infrastruktura, kada se sanira itekako mnogo značiti”, naglašava Edin Porča, predsjednik mjesne zajednice Mošćanica. (Vesna Jovanović)