Ženska nogometna reprezentacija u Zenici se priprema za duel sa Izraelom

Ženska „A“ nogometna  reprezentacija Bosne i Hercegovine okupila se 5. novembra  u Trening centru  u Zenici gdje se sprema za utakmicu kvalifikacija za EURO 2021. sa Izraelom.

Selektorka Samira Hurem nema na raspolaganju sve igračice.Zbog povreda i kartona izostale su:Lidija Kuliš ,Amela Kršo i Nikolina Dijaković.

„Nažalost još uvijek ne možemo računati na ove tri djevojke.To su veoma bitne i iskusne  igračice.Kao što sam rekla imamo mlade i talentovane nogometašice , što smo dokazali sa U19 reprezentacijom koja je izborila plasman u Elitni krug, što znači da imamo kvalitet.Izrael je veoma kvalitetna ekipa ali i mi smo odigrali četiri veoma kvalitetne utakmice.Očekujem da ćemo protiv Izraela sigurno   ići na osvajanje bodova.Ono što želimo u ovim kvalifikacijama jeste stvaranje novog A tima.Iako se radio o jakom protivniku mi se pripremamo da gdje god možemo osvojimo bodove.“istakla je selektorka Samir a Hurem .

U bh reprezentaciji je došlo do smjene generacija , tako su ove kvalifikacije ujedno i prilika za stvaranje novog A tima.Po drugi put na okupljanje sa seniorskom selekcijom je i mlada Sofija Krajšumović iz bijeljinskog Radnika.

„Pa ja sam ovdje drugi put.Puno mi je drago ,dobila sam  puno samopouzdanja.Djevojke su me dobro prihvatile.Pripremamo se odlično i očekujemo osvajanje tri boda.“naglasila je mlada bh reprezemntativka Sofija Krajšumović.

U dosadašnjem dijelu kvalifikacija izraelke su odigrale dva meča u kojima su na domaćem terenu poražene od favorita u grupi:Danske i Italije.Izabranice Samire Hurem imaju upisane dvije pobjede i dva poraza.

Ženska A nogometna reprezentacija u trening centru ostaje do nedjelje 10.novembra. Susret kvalifikacija za euro 20121 godine sa Izraelom u gostima BIH igra 12.novembra u Ramat Ganu.