Pijačni barometar: Na zeničkoj pijaci domaći proizvodi uz pristupačne cijene

Zenička tržnica već decenijama građanima Zenice nudi sve na jednom mjestu.

Od igle do lokomotive – može se reći da je njihova ponuda, a s pravom možemo reći kako su među najpristupačnijim mjestima u gradu što se tiče omjera kvaliteta i cijena.

U odnosu na velike trgovačke centre gradska tržnica nudi sve na jednom mjestu, kažu u ovom javnom preduzeću. “Ono što nas posebno izdvaja od velikih trgovačkih centara jeste što nudimo domaće i provjerene proizvode sa pristupačnim cijenama i ljubaznim osobljem”, kaže Almedina Babić, iz Javnog preduzeća „Tržnica“ Zenica.

Almedina Babić

Na zeničkoj tržnici ima prodavača koji više od 30 godina građanima nude isključivo domaće proizvode. “Moj otac se bavio proizvodnjom i prodajom suhog mesa i tu tradiciju sam i ja nastavio. Ranijih godina dostojanstveno se moglo živjeti od ovog posla, a sada je malo teža situacija mada se ne žalimo”, kaže Sabahudin Varupa, dugogodišnji trgovac.

Sabahudin Varupa

Besim Karić već deset godina prodaje povrće. Bavi se poljoprivredom i ono što sam proizvede i prodaje. “Imam svoje stalne mušterije i zadovoljan sam. Živim pošteno od svog rada i truda”, kaže Besim.

Besim Karić

Brojni zeničani već godinama ne mijenjaju navike jer kako kažu, imamo sve na jednom mjestu, a i cijene su pristupačne. (B.D.)