Prosinečki: Ponoviti kvalitetnu igru iz prošle utakmice

Nogometna reprezentacija BiH večeras od 20:45 sati u Atini igra kvalifikacionu utakmicu za plasman na Evropsko prvenstvo protiv domaćina Grčke.

Nakon dobre igre i uvjerljive pobjede protiv Finske optimizma ne nedostaje, mada je dobro raspoloženje u našem timu donekle narušeno informacijom da za ovaj duel neće biti spreman Toni Šunjić.

„Nažalost Šunjić zbog povrede neće biti u konkurenciji za večerašnju utakmicu. Višća i Kvržić takođe imaju problema, pa ćemo do utakmice vidjeti koga ćemo sve imati na raspolaganju. Tražićemo najbolje solucije. Ostali igrači su zdravi i spremni za utakmicu,“ – kazao je na press konferenciji selektor Robert Prosinečki.

Selektor očekuje da ekipa ponovi kvalitetnu igru iz meča sa Finskom

„Grčka ima novog trenera, dosta novih igrača i sigurno žele da se pokažu u najboljem svjetlu. Oni će večeras dati sve od sebe, ko god da bude nastupio. Neće to biti laka utakmica za nas. Mi ćemo pokušati da igramo u visokom ritmu, jer na taj način smo pobijedili Finsku. Svi su igrali kao jedan i borili se. Bilo je to veoma kvalitetno i jedino tako možemo pobijediti. Naravno, nije isto igrati na svom terenu i u gostima, ali mi ćemo uraditi sve kako bismo osvojili tri boda.“