Gradonačelnica turskog Akyurta posjetila Gradsku upravu Zenica

U prostorijama Gradske uprave danas je upriličen prijateljski susret između načelnice općine Akyurt, Hilal Ayik iz Turske i gradonačelnika Zenice, Fuada Kasumovića. Povod za posjetu je manifestacija 8. Dani Bosansko – Turskog bratstva koja će trajati do 13. oktobra.

Jedinstvena manifestacija koja je muzičko – kulturnog karaktera, 8. po redu, održava se u Zenici sa ciljem isticanja bratskih odnosa između Turske i Bosne i Hercegovine.

„U našem gradu održava se 8. po redu festival i zadovoljan sam činjenicom što je ovaj put Zenica izabrana za ovaj događaj“, kazao je Fuad Kasumović, gradonačelnik Zenice koji napominje da građani na ovaj način mogu vidjeti kulturu Turske.

Načelnica općine Akyurt navodi da joj je čast i zadovoljstvo što ima priliku da prisustvuje ovoj manifestaciji te nije krila oduševljenje gradom i ljubaznošću građana.

„Zenica je zaista jedan lijep grad pa ćemo nastojati da opet posjetimo Bosnu i Hercegovinu sa ciljem uspostave još bolje saradnje za Zenicom“, rekla je gradonačelnica Ayik.
(Irdina Nezić)