Zenica domaćin Coca-Colinoj podršci mladima 17. i 18. oktobra

Coca-Colina podrška mladima ove jeseni stiže i u Zenicu, a besplatne dvodnevne radionice i ove će godine biti dostupne svim mladim Zeničankama i Zeničanima koji žele poboljšati svoje vještine i učiniti sebe konkurentnijim na savremenom tržištu rada.

Program Coca-Colina podrška mladima osmišljen je da pomogne mladima da usvoje znanja koja obično ne dobijaju kroz tradicionalno školovanje. Program je jedinstvena kombinacija životnih znanja i poslovnih vještina, a uz certificirane predavače i mentore iz Coca-Cole program Coca-Colina podrška mladima već je realizirao radionice u Sarajevu, Banjoj Luci, Mostaru, Bihaću, Doboju, Prijedoru, Goraždu, Palama i Tuzli, a planirano je da u program do kraja ove godine bude uključeno ukupno 1.300 mladih iz cijele Bosne i Hercegovine. Tokom prošle godine Coca-Colina podrška mladima je već organizirala radionice, a Merima Ahmetspahić samo je jedna od polaznica programa koja je na najbolji mogući način iskoristila znanja stečena na radionicama. Zaposlila se ubrzo nakon završetka radionica:
“Coca–Colina podrška mladima je nešto najbolje što mi se desilo. Učešćem sam stekla nove prijatelje s kojima sam i danas dan u kontaktu, a naučila sam svašta. Prije svega, razvila sam svoju vještinu komunikacije. Samostalno sam napravila i ‘nabildala’ svoj CV, a nekih pola godine nakon radionice dobila sam i prvi ozbiljniji posao u hotelu. Trenutno radim u službi za društvene djelatnosti Gradske uprave u Zenici kao pripravnik. Preporučujem Coca–Colinu podršku mladima svima koji su željni novih iskustava i znanja koje tradicionalno školovanje ne nudi”, kaže Merima.

Besplatne radionice će se u Zenici održati 17. i 18. oktobra u terminu od 9 do 17 sati, a Coca-Cola će ponuditi i užinu i piće. Predavači će tokom interaktivnog rada i praktičnih vježbi predavati o temama: samorazumijevanje i samorazvoj, interakcija i umrežavanje, predstavljanje sebe, prodajne vještine, poslovno planiranje i upravljanje vremenom. Polaznici koji uspješno prođu kroz obuku dobijaju i potvrde o učešću na programu. Coca-Colina podrška mladima je pokrenuta 2017. godine i od tada je kroz različite formate edukacija i na brojnim lokacijama u Bosni i Hercegovini obuhvatila više od 1.600 mladih. Prijavni obrazac nalazi se na linku http://bit.ly/2TiGnDa ili na http://bit.ly/2uhPbyP.