Večernji glasnik: Načelnik općine Tešanj oduševljeno podržao ideju RTV Zenica

Radio – televizija Zenica nastavlja rad na realizaciji regionalnog projekta “Večernji glasnik”, a u cilju promocije općina i gradova Zeničko – dobojskog i Srednjobosanskog kantona.

Direktor RTV Zenica, Nandino Škrbić i direktor programa Taib Bajramović, primljeni su u kabinetu načelnika općine Tešanj, Suada Huskića, gdje su razgovarali o realizaciji i saradnji u projektu regionalnog dnevnika “Večernji glasnik”.

Načelnik Huskić je oduševljeno pozdravio ideju, najavio saradnju njegove općine i RTV Zenica, te prepoznao priliku za prezentaciju svih segmenata društvenog i privrednog života Tešnja. Obećao je da će u narednom periodu odlučiti u kojem kapacitetu će sudjelovati u realizaciji ovog nadasve značajnog projekta.

Suad Huskić, prvi radni angažman i 10 godina radnog iskustva stekao je radeći u obrazovanju. Obavljao je dužnost vijećnika u Općinskom vijeću Tešanj od 2000. do aprila 2005. godine, a Federalno ministarstvo kulture i sporta u 2011. godini, dodijelilo mu je Povelju za doprinos u zaštiti kulturnog naslijeđa. Najdirektniji je učesnik u izradi dva aktuelna strateška plana općine Tešanj, a objavio je i nekoliko stručnih i drugih radova.

Općina Tešanj nalazi se na razmeđu srednje i sjeveroistočne Bosne i Hercegovine, a graniči s općinama Teslić, Doboj, Doboj Jug, Usora i Maglaj. Najintenzivnije lociranje poslovnih centara na prostoru Općine Tešnja je osim samo grada Tešnja, i duž prometnica M-4 i R- 474, te nizvodno rijekom Tešanjkom. Tešanj je poznat po svojim znamenitostima. Neke od njih datiraju iz osmanskog perioda. Ova općina je jedna od najrazvijenih u našoj zemlji, što govori podatak o broju nezaposlenih, kao i ekonomski status, koji je na svakako na zavidnom nivou.

Napominjemo da projekat regionalnog dnevnika “Večernji glasnik”, ima za cilj promovisati dobre i pozitivne priča dva susjedna kantona, te pružiti više medijskog prostora uspješnim ljudima, koji to zasigurno zaslužuju. (Maid Dizdarević)