Pretežno oblačno vrijeme, poslijepodne kiša

Danas će u našoj zemlji preovladavati umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U drugom dijelu poslijepodneva ili u večernjim satima očekuje se kiša. Na jugu zemlje je moguća i grmljavina.

Vjetar slab do umjeren na zapadu Bosne i u Hercegovini jugozapadni, a u ostalim područjima, veći dio dana, istočni i sjeveroistočni. Dnevne temperature od 18 do 24, na jugu do 26 °C.

Temperature zraka u 08 sati (°C): Bjelašnica, Livno 6; Bihać, Sanski Most, Tuzla 9; Banja Luka, Ivan Sedlo 10; Drvar, Jajce, Prijedor, Sokolac 11; Brčko, Bugojno, Sarajevo 12; Gradačac, Grude, Široki Brijeg, Stolac, 13; Trebinje 15; Mostar 16; Neum 17.

Temperatura u Zenici, mjerena u 08:00 sati, iznosila je 13 stepeni.

Biometeorološke prilike postepeno će se pogoršavati. Tokom prijepodneva će biti ugodnije, uz povremene sunčane intervale i ne suviše visoke temperature. U drugom dijelu dana, uz promjenu vremena i mjestimično jače južno strujanje, kod osjetljivih osoba moguće su poteškoće u vidu glavobolje, promjene raspoloženja, dekoncentracije, nesanice. Opšta slika biće lošija u Hercegovini i na zapadu zemlje.