Danas pretežno oblačno i nestabilno vrijeme

Danas u Bosni i Hercegovini pretežno oblačno i nestabilno vrijeme. U većem dijelu zemlje je izgledna kiša ili lokalno jači pljusak sa grmljavinom.

Vjetar slab do umjerene jačine južnog i jugoistočnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 16 i 22°C.

Temperature zraka izmjerene u 08:00 sati (°C): Bjelašnica 8; Bugojno, Drvar i Jajce 12; Ivan Sedlo, Prijedor, Sanski Most 13; Grude, Livno, Sarajevo i Široki Brijeg 14; Banja Luka, Bijeljina, Brčko, Doboj, Gradačac, Tuzla i Zvornik 15; Mostar, Stolac i Trebinje 16; Neum 17; Bihać 20°C. Atmosferski pritisak u Sarajevu iznosi 942hPa, za 3hPa je ispod normale i opada.

Jutarnja temperatura u Zenici, mjerena u 08:00 sati, iznosila je 13 stepeni Celzijusovih.

Tmurno vrijeme praćeno padavinama, uz povremeno izraženije južno strujanje, kod osjetljivih osoba će uzrokovati jačanje tegoba vezanih uz njihove bolesti. Od meteoropatskih reakcija moguće su glavobolja, nervoza, dekoncentracija, reumatski i bolovi na mjestima ozljeda, u noći problemi sa snom. Preporučljivo je umanjiti aktivnosti, a učesnicima u saobraćaju sugerišemo oprezniju vožnju.