Sajam organske proizvodnje u cilju više vrijednosti proizvoda na tržištu

Savez udruženja organske proizvodnje Federacije BiH, organizator je dvodnevne manifestacije pod nazivom „13. Dani organske proizvodnje”, koja se danas zatvara na Trgu Alije Izetbegovića u Zenici.

„Savez organske proizvodnje Fedreacije BiH nastavlja svoje promotivne aktivnosti i širenje organske proizvodnje s ciljem da pomogne poljoprivrednim proizvođačima, kako da promovišu i brendiraju svoj proizvod i da dobiju višu vrijednost na tržištu“, rekao je na početku našeg razgovora Sead Herceg, predsjednik Saveza organskih proizvođača FBiH.
Iskoristili su ovogodišnji sajam kako bi pozvali vladajuće strukture da prepoznaju značaj ulaganja u poljoprivredu, te su ovom prilikom uručili i priznanje gradonačelniku Fuadu Kasumoviću koji je dao podršku ovogodišnjem sajmu.

„Grad Zenica od svih lokalnih samouprava najviše izdvaja za poticaj poljoprivredi. Ovo je prilika da građani počnu kupovati zdravu hranu. Gradska uprava je podržala i ovaj sajam organske proizvodnje i naredni će podržat“, poručuje gradonačelnik Kasumović.
“S ovog aspekta mi smo dali jedan prijedlog da se osnuju resorni centri koji će pomagati poljoprivrednim proizvođačima da brendiraju svoje proizvode, da proizvode na način koji će zadovoljiti tržište, kvalitete i standarde u poljoprivredi“, ističe na kraju Sead Herceg.
(Mehida Spahić)