Članice Udruženja ZADA intenzivno rade na formiranju Roditeljske kuće u Zenici

Udruženje „ZADA“, na čelu sa Zeničankom Zilhom Nadžak, prepoznalo je jedan od problema sa kojima se suočavaju roditelji oboljele djece iz našeg kantona. Naime, uslijed nepostojanja Roditeljske kuće, članice ovog Udruženja intenzivno rade na formiranju iste.

Roditeljska kuća omogućila bi roditeljima da budu uz svoju djecu u, ionako, teškim okolnostima, roditelji bi mogli svojoj djeci, koja borave u Kantonalnoj bolnici Zenica, i u fizičkom smislu pomagati i pružati im bezuslovnu podršku, djeca se ne bi osjećala usamljeno, te bi se, na koncu, roditelji djece koja nisu nastanjena u Gradu Zenica riješili tereta svakodnevnih putovanja“, poručuje za Zenicainfo.ba Muamera Husetović, koordinatorica projekta „Izgradnja Roditeljske kuće u Zenici“.

Kako bi ova inicijativa zaživjela, neophodna je i podrška građana Zenice.

Prije podnošenja inicijative Skupštini ZDK, potrebno je skupiti 5000 potpisa naših sugrađana. Peticiji, koja traje od 16.septembra, već se odazvalo oko hiljadu Zeničana, stoga smo dosadašnjom podrškom vrlo zadovoljne“, tvrdi Husetović.

Prikupljanje potpisa u Titovoj ulici trajat će do petka, 20. septembra. Iz Udruženja „ZADA“ pozivaju sve zainteresovane građane da svojim potpisom omoguće oboljelim pacijentima i njihovim roditeljima lakše prevazilaženje ovih životnih problema. (Lamija Pojskić)