Opšte informacije o stanju na putevima

Na magistralnom putu M-17 Zenica-Nemila zbog sanacionih radova u tunelu Vranduk II, u noćnim satima saobraćaj se obustavlja u vremenu od 00:30 do 04:30 sati.

Tokom dana na ovom lokalitetu saobraća se naizmjenično, jednom trakom, a zbog povremeno pojačanog prometa vozila, moguće je formiranje dužih kolona u oba smjera. Na obilaznici kroz naselje Tetovo (R-445 Nemila-Tetovo-Zenica) zabranjen je saobraćaj za teretna vozila čija ukupna masa prelazi 7,5 tona.

Od ostalih puteva sa aktuelnim radovima izdvajamo autoput A-1 dionice Podlugovi-Sarajevo sjever i Sarajevo zapad-Lepenica, kao i magistralne puteve: Olovo-Kladanj-Stupari, Srebrenik-Orašje, Lanište-Ključ i Jajce-Jezero.

Zbog izvođenja sanacionih radova, obustavljen je saobraćaj na regionalnom putu R-425a Tromeđa-Zvirovići (za sva vozila, osim za vozila gradilišta i lokalnog stanovništva).

Povodom održavanja “Drill and Chill Festivala”, na magistralnom putu M-16 Karanovac-Crna Rijeka, na lokaciji kanjona “Tijesno” (u blizini rafting slalom staze), do 15.09.2019.godine, saobraćaj se obustavlja od 11:00 do 11:45 sati. Alternativni pravac za vrijeme obustave je Banja Luka-Čađavica-Mrkonjić Grad.

Na graničnim prelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta. Iz sigurnosnih razloga obustavljen je saobraćaj za teretna vozila i autobuse na saobraćajnicama prema i od mosta graničnog prelaza Brčko-Gunja.