NK Čelik: Održana press konferencija uoči sutrašnjeg meča

Nakon reprezentativne pauze ovog vikenda nastavlja se takmičenje u Premijer nogometnoj ligi BiH. Na programu su utakmice 8. kola.

Zenički Čelik će sutra na Bilinom polju ugostiti ekipu Mladosti iz Doboja kod Kaknja. Tim povodom danas je u prostorijama zeničkog premijerligaša, predstavljen novi stručni štab na čelu sa hrvatskim trenerom Markom Babićem. Tokom pauze Čelik je boravio par dana u Međugorju na mini pripremama. Iako je bilo planirano, nisu odigrali kontrolnu utakmicu.

Tim povodom Babić se obratio prisutnim novinarima.

“Velika mi je čast i zadovoljstvo biti ovdje i trenirati Čelik, klub sa velikom tradicijom, klub koji zaslužuje biti u samom vrhu bh. nogometa. Mi ćemo učiniti sve da to tako i bude. Svjesni smo da je pred nama razdoblje koje moramo iskoristiti za kvalitetan i dobar rad, potencijala ima dovoljno da to možemo ostvariti. Mislim da imamo dobar kadar, dobre igrače i nadam se da ćemo u kratkom roku uspjeti prenijeti na igrače ono što želimo”, izjavio je između ostalog Babić.

U svom izlaganju Babić je naglasio, da nije dovoljno pratio dešavanja u bosanskohercegovačkom nogometu. Što se tiče adaptacije, kazao je da mu neće biti potrebno puno vremena.

O sutrašnjem meču izjavio je sljedeće:

„Naš je imperativ u svakoj utakmici ići na pobjedu. Bilo bi dobro da se ta utakmica završi pozitivno za nas. U Međugorju smo odradili pet kvalitetnih treninga i zadovoljni smo. Optimisti smo pred sutrašnji meč“, dodao je Babić.

Za utakmicu protiv Mladosti pod upitnikom je jedino nastup Dedića zbog povrede, dok su ostali igrači na raspolaganju.

Utakmica Čelik – Mladost igra se sutra na Bilinom polju od 16:30 minuta. (Mirsad Pripoljac)