Lisačka ulica nakon kanalizacije dobila i asfalt

Ulica Lisačka koja se nalazi u mjesnoj zajednici Tetovo ima potpuno novi izgled. Naime, nakon pripremih radova u okviru kojih je javno preduzeće Vodovod i kanalizacija izvršio postavljanje nove kanalizacione mreže i na koju je priključeno pedesetak kuća, radnici firme Špic beton danas su asfaltirali pomenutu ulicu, što je nakon višegodišnjeg čekanja na lica mještana izmamilo osmijehe.

Ovo, kao uostalom i svako drugo uređenje i izgradnja infrastrukture, u značajnoj mjeri olakšava svakodnevni život građanima.

Nakon toliko godina čekanja, konačno i naš sokak dobija asfalt. Zaista smo sretni i zadovoljni zbog te činjenice. Ne toliko više ni zbog nas samih, koliko zbog naše djece i najmlađih“, poručuje za portal Zenicainfo.ba, mještanin Salko Bungurač.

Sličnog razmišljanja je i mještanin Mirsad Bratić.

Današnji nastavak asfaltiranja od velikog je značaja za našu mjesnu zajednicu i naše komšije, zahvaljujući kome će i naša djeca imati priliku baviti se sportskim aktivnostima, voziti bicikla i slične stvari, koje su im donedavno bile onemogućene zbog ‘grbave’ ceste, vode i poplava“, zaključuje Bratić.

U ovim aktivnostima značajno je participirala i resorna služba Gradske uprave.
(Lamija Pojskić)