Peti Međunarodni skup svih ljubitelja vozila Alfa Romeo počinje sutra

Zeničko udruženje „Alfa Romeo Club“, organizuje peti po redu Međunarodni skup koji će 6. 7. i 8. septembra u Zenici, okupiti ljubitelje vozila „Alfa Romeo“ iz svih krajeva BiH, ali i šire regije.

Okupljanje je planirano za petak u Poslovnoj zoni 1 Željezare Zenica, druženje će se nastaviti u subotu smotrom na trgu, a za nedjelju je zakazan defile i utrka ubrzanja. Zbog svega navedenog i ove godine, ljubitelji ovih automobila, imaju u čemu da uživaju.

“Goste iz inostranstva ćemo voditi u obilazak glavnog grada i tamo ćemo boraviti do šesnaest sati, zatim se vraćamo u Zenicu. U devetnaest sati, imamo okupljanje na gradskom Trgu Alije Izetbegovića, tu će biti noćna izložba uz kulturni program, posjetitelje će zabavljati plesni klub „ Iskre „ i duvački ansambl KUD „ Željezara“ Zenica. U 21:00 sati je planiran vatromet i otvorenje susreta“, izjavio je za naš portal Muhedin Fejzić, predsjednik kluba „Alfa Romeo“.
Iz kluba očekuju oko 150 vozila, za koje vjeruju da će privući pažnju posjetitelja.

“Mogu vidjeti jako čudna vozila Alfa Romeo i zanimljive ljude iz raznih krajeva BiH, ali i šire regije“, dodao je Fejzić.

Defile kroz grad je neizostavni dio skupa, koji je planiran za nedjelju, a utrka na 300 metara će zabaviti sve prisutne. Pored bogatog programa, bit će organizovana i humanitarna tombola, a kompletan prihod će biti usmjeren za liječenje dvije oboljele djevojčice.

“Svi su dobro došli, da li kao učesnici ili posjetitelji“, rekao je Fejzić.

Iz kluba „ Alfa Romeo“ pozivaju vas da im se pridružite, ulaz je besplatan, a dobro druženje zagarantovano. Ne propustite biti dio ovog spektakla! (Azra Dizdar)