Danas u Bosni i Hercegovini pretežno oblačno vrijeme

Danas se u Bosni i Hercegovini očekuje pretežno oblačno vrijeme. Tokom dana sa kišom, pljuskovima i grmljavinom. Intenzivnije padavine očekuju se u zapadnim i sjeverozapadnim područjima. Do kraja dana, padavine će oslabiti, a mjestimično i prestati.

Vjetar u Bosni slab do umjeren sjevernog smjera, a u Hercegoivni na momente i pojačana bura. Najviša dnevna temperatura od 20 do 26 stupnjeva.

Temperature zraka u 08 sati: Bjelašnica 8 stupnjeva, Ivan Sedlo 14, Bihać, Drvar i Sanski Most 15, Bugojno, Gradačac, Jajce, Livno, Prijedor i Tuzla 16, Bijeljina, Brčko i Sarajevo 17, Grude, Široki Brijeg, Srebrenica i Zenica 18, Zvornik 19, Stolac 21, Mostar i Trebinje 22, Neum 24 stupnja. Atmosferski tlak je u Sarajevu iznosio 946 milibara, za 4 milibara je viši od normalnog i sporo raste.

Jutarnja temperatura u Zenici, mjerena u 8 sati, iznosila je 18 stepeni.

Promjenljive i nestabilne vremenske prilike, kod većine hroničnih bolesnika i meteoropata uzrokovaće povremeno jače tegobe. Pri tome će, uz osvježenje u vidu nižih temperatura, ipak biti ugodnije, osobito tokom jutra i večeri. Opšta slika biće nešto ljepša na jugu zemlje.