Prosinečki: Vjerujem da smo spremni i da ćemo dobiti ove dvije utakmice

Danas se okupila i nogometna A selekcija Bosne i Hercegovine u sklopu priprema za predstojeće mečeve kvalifikacija za Evropsko prvenestvo.

Zmajevi će u četvrtak odigrati prvi susret kvalifikacija protiv Lihtenštajna, a tri dana kasnije gostovat će Armeniji. Na okupljanju, selektor Robert Prosinečki istakao je da su se suočili sa nekoliko problema prije svega povredom golmana Pirića, umjesto kojeg je pozvan Kovačević iz Sarajeva.

“Meni je najvažnije u ova dva, tri dana, da su svi zdravi da osvježimo igrače koji su igrali, da dobiju svaki svoju minutažu protiv Lihteštajna, jer nas očekuje puno teža utakmica u Aremniji. Ja vjerujem da smo spremni i vjerujem da ćemo proći ove dvije utakmice, a koliko će ko igrati, vidjet ćemo”, rekao je Prosinečki.

Na okupljanje reprezentacije, Amer Gojak je stigao u sjajnoj formi. Očekuje da ćemo upisati pobjedu protiv Lihtenštajna, a sa istim ciljem onda putovati u Armeniju.

“Svjesni smo situacije u kojoj se nalazimo i da u ove dvije utakmice moramo uzeti šest bodova. Slijedi nam nešto lakši protivnik, ali svakoga maksimalno respektiramo, a onda idemo u Armeniju pa ćemo vidjeti šta će se desiti”, rekao je Gojak.
Reprezentativci su u popodnevnim satima održali i prvi trening. (Nedžad Glibo)