Danas u Bosni i Hercegovini malo do umjereno oblačno i sunčano vrijeme

Danas u Bosni i Hercegovini malo do umjereno oblačno i sunčano vrijeme. Više oblačnosti se očekuje u zapadnim i sjeverozapadnim područjima. Poslije podne ponegdje u centralnim i sjeverozapadnim područjima Bosne sa kišom ili kratkotrajnim lokalnim pljuskom.

Vjetar u Bosni slab na momente i umjeren promjenljivog smjera, a u Hercegovini umjeren jugozapadni. Najviša dnevna od 28 do 34, na jugu do 36 stupnjeva.

Temperature zraka u 08 sati: Bjelašnica i Sokolac 14 stupnjeva, Bugojno, Ivan Sedlo, Livno i Srebrenica 15, Drvar, Jajce i Tuzla 17, Grude, Sarajevo, Zenica i Bijeljina 18, Bihać, Brčko, Sanski Most i Zvornik 19, Široki Brijeg, Bileće, Doboj i Prijedor 20, Banja Luka 21, Gradačac 22, Mostar i Trebinje 23, Neum 25 stupnjeva. Atmosferski tlak je u Sarajevu iznosio 946 milibara, za 4 milibara je viši od normalnog i sporo raste.

U Zenici jutros 18 stepeni, a najviša dnevna će dostići 28 stepeni Celzijusovih.

Uz povoljne biometeorološke prilike, svježije jutro i ne suviše visoke temperature tokom dana, većina populacije biće boljeg raspoloženja, a tegobe kod osjetljivih osoba neće biti suviše izražene. Ugođaj može kvariti promjenjiva oblačnost uz lokalno jači razvoj oblaka i poneki pljusak i to uglavnom u sjeverozapadnim i sjeveroistočnim dijelovima zemlje.