Smrtno stradala djevojka uslijed pada sa drugog sprata

Sinoć pet minuta iza ponoći zaprimlili smo informaciju da je žensko maloljetno lice 2003. godište smrtno stradalo usljed pada sa drugog sprata Javne ustanove Dom porodica u Zenici, potvrdio nam je jutros dežurni u Operativnom centru MUP- a ZDK.

“Sinoć je izvršen i uviđaj, kojim je rukovodio dežurni kantonalni tužilac, koji je naložio da se obavi i obdukcija tijela. Trenutno se vrše i ostale aktivnosti provjere okolnosti, pod kojima je došlo do ovog stradanja sa smrtnim ishodom”, rekli su nam iz dežurnog operativnog centra MUP-a ZDK.

“S obzirom da se radi o maloljetnom licu, u ovom momentu nismo u mogućnosti da damo informacije o samim okolnostima kako se desio ovaj nesretni slučaj”, kaže Draženka Subašić, direktorica ustanove Dom porodica, napominjući da trenutno u ovoj ustanovi kroz organizovani intenzivan rad nastoje koliko god je to moguće da amortizuju traumu, koju su doživjela djeca i zaposlenici , te da pružimo podršku srodnicima štićenice, koja je preminula, a tako i ostaloj djeci. (Vesna J.)