Studentski centar Zenica objavio konkurs za prijem studenata

Studentski centar Univerziteta u Zenici, objavio je danas konkurs za prijem studenata na smještaj i ishranu za predstojeću akademsku godinu, koji je otvoren narednih mjesec dana.

Direktor ove Javne ustanove, Dino Eminović podsjeća, da je studentima na raspolaganju 220 kreveta.

Kriteriji i cijena smještaja su isti kao i prošle godine, pri čemu je među uslovima redovan upis godinu za godinu, za brucoše se vrednuje uspjeh iz srednje škole, a jedan od kriterija je i socijalni status studenta.

Dino Eminović, direktor Studentskog centra u Zenici

Cijene smještaja i ishrane, na bazi dva obroka, ostale su nepromijenjene, tako da će studenti plaćati 106 KM, a subvencija kantona iz kojih dolaze, iznosi dodatnih 219 KM.

Zainteresovani studenti mogu predati aplikacije i dokumente direktno u Upravi Studentskog centra ili poslati putem pošte.

U adaptaciju i modernizaciju zgrade i unutrašnjosti Studentskog centra u Zenici u posljednje dvije – tri godine, uloženo je oko 250.000 maraka.

Između ostalog, ugrađena je nova fasada i fasadna stolarija, nova rasvjeta, modernizacija pripreme potrošne tople vode i drugi zahvati.

Prema planovima menadžmenta, tokom naredne akademske godine predviđena su nova ulaganja, među ostalim u sanaciju kupatila i inventara u sobama, vrijednosti oko 350.000 maraka. (Šerif Babić)