Značajni pomaci u radu Doma penzionera

Javna ustanova Dom penzionera sa stacionarom u Zenici, proteklih dana primio je 150-tog korisnika usluga, što je rekordan broj u poslijeratnim godinama.

U proteklih 10 mjeseci načinjen je značajan pomak u pogledu nabavke novih sredstava i opreme, pri čemu u menadžmentu ustanove vrlo važnim ističu nabavku sanitetskog vozila.

Damir Jukić, drektor Doma penzionera

“Pored toga unaprijeđen je obim medicinskih usluga, zahvaljujući dobroj saradnji sa zeničkim Domom zdravlja, sa kojim je potpisan novi ugovor uz informatičko uvezivanje”, naglašava direktor Doma penzionera, Damir Jukić.

Nabavljena je i nova vatrogasna oprema, uz obuku zaposlenika iz protivpožarne zaštite, nove zavjese, posteljina, madraci, stolnjaci, te je izvršen remont kotlova i ventilacije.

Ivanka Hinger iz Vareša u zeničkom Domu penzionera je 23 mjeseca.

Naglašava da je zadovoljna kompletnim uslugama, na visokom nivou je održavanje čistoće i urednosti.

“Još uvijek sam pokretna i dosta stvari mogu sama uraditi, a kada je potrebno priskoče u pomoć zaposlenici ustanove”, kaže gospođa Hinger.

“Za kapitalne projekte u Domu penzionera Zenica, neophodno je produženje ugovora sa Fondom PIO FBiH, koji ističe naredne godine”, podsjeća direktor Damir Jukić, uz očekivanje da će se to uspješno okončati, jer osim pozitivnog poslovanja, uslov je i zadržavanje djelatnosti. (Šerif Babić)