RK Čelik: Obavljena prozivka igrača u sklopu priprema za narednu sezonu

Šef stručnog štaba rukometnog kluba Čelik, Seldin Rizvanović, obavio je sinoć prvu prozivku igrača u sklopu priprema za narednu sezonu.

Prvom okupljanju na atletskom stadionu Kamberovića polje prisustvovalo je 16 rukometaša. Od danas ekipa starta sa dva treninga dnevno. Na spisku se nalaze igrači koji su završili prošlu sezonu u Prvoj ligi Federacije BIH.

To su:Aldin i Adnan Begagić, Mehić, Jurić, Mrako, Sumbuljević, Ajanović, Biogradlija, Kobilica, Čelenka, Kaljić, Muhić, Pašalić, Oruč, Mišković. Golman Polić je pod suspenzijom a u toku su pregovori sa Edvinom Begovićem koji je izrazio želju da se vrati u klub.

Uprava je najavila dovođenje još trojice igrača. Još uvijek nisu završeni razgovori sa školom rukometa Čelik junior oko ujedinjena, pa će klubovi u narednu sezonu koja starta 15. septembra ući odvojeno.

U rukometnom klubu Čelik već su započeli sa pripremama za naredni Četvrti međunarodni memorijalni turnir Zaim Kobilica, koji će se održati 30 i 31. augusta. U polufinalu se sastaju: Čelik-Iskra/Bugojno/ i  Umag-Vogošća. Utakmice za plasman na programu su dan kasnije u subotu 31. augusta. Svi mečevi igrat će se u Areni Husejin Smajlović. (Mirsad Pripoljac)