Priređen tradicionalni bajramski prijem

U organizaciji Muftijstva zeničkog, Medžlisa islamske zajednice Zenica i Bošnjačke zajednice kulture „Preporod“ danas je u atriju Medžlisa priređen bajramski prijem za zvanice iz javnog, političkog, vjerskog i kulturnog života.

Dobrodošlicu su poželjeli Amna Sofić,predsjednica zeničkog „Preporoda“ i muftija zenički, hafiz dr. Mevludin Dizdarević.

“Niko ne dvoji da živimo političku i ekonomsku krizu u kojoj smo svi žrtve i gdje nema pobjednika”, ukazao je u svom obraćanju muftija Dizdarević.

“Politički dijalog o zajedničkom dobru je zamijenio javno blaćenje i uzajamno ponižavanje, a snaga političkih argumenata je zamijenjena argumentima sile. Valja nam tražiti uzroke a ne simptom bolesti našeg društva”, dodao je muftija.

Muftija Dizdarević je ustvrdio da je prepostavka ekonomskog, politički preporod, a pretpostavka političkog, moralni i duhovni preporod.

“Za moral se treba boriti i to je najčasniji zadatak koji stoji pred svima nama”, poručio je muftija Dizdarević, uputivši iznova bajramsku čestitku svim muslimanima. (Šerif Babić)